top of page

Over mezelf

Hallo,...ik ben Katrien!

De voorbije twintig jaar heb ik altijd met jongeren gewerkt vanuit verschillende jobs, telkens andere verhalen en heel verscheiden achtergronden. Soms als het al eens erg mis was gelopen en vaak als het moeilijk was voor de betrokken partijen.

De laatste jaren heb ik mijn weg gevonden in een school waar ik leerlingenbegeleiding combineer met heel wat andere opdrachten buiten de klas. Helemaal anders en tegelijk ook niet, want ik doe het voor...jongeren.
 

Na twintig jaar rondtrekken als jongerenbegeleider, vind ik hier onderaan in mijn rugzak weer terug waar het allemaal is begonnen. Buiten! 

Ik heb mijn droom dan ook weer nieuwe adem ingeblazen en ga het op mijn manier vormgeven. Eindelijk is Inthemiddle.be geboren!

Oh ja,...en zelf heb ik ook al wel eens even moeten ontsnappen van de dingen, om alles weer op het juiste spoor te krijgen. Mindfulness, vele frisse neuzen, meditatie en andere opleidingen, retraites en de juiste mensen tegenkomen hebben mij dat duwtje in de rug gegeven om de juiste weg op te gaan. 

IMG_20220303_210945_edit_13490123107316.jpg
153347326_10216804916909056_219372415847685376_n.jpg

Missie

Jongeren ondersteunen, vooral wie nu in de kou blijft staan, om te groeien in hun weerbaarheid, zelfstandigheid, rust en ontspanning. Hen helpen opgroeien tot bewuste en gelukkige jonge mensen, met de nodige ondersteuning en methodieken om dicht bij zichzelf te blijven.

IMG_20220302_164649.jpg

Visie

Ik vertrek van de kerngedachte dat iedereen iemand nodig heeft die echt in hem gelooft en daar graag tijd en ruimte voor maakt om hen ook in zichzelf te laten geloven. 

Daarnaast ben ik ook overtuigd dat jongeren niet zomaar in planningen en structuren passen en dat hulp niet moet afhangen van ticketjes, labels en budgetten. Ik heb vaak het gevoel dat het begint waar men stopt en dat vervolgverhalen niet worden geschreven. Laat me je niet loslaten, maar net iets verder gaan. 

Tot slot geloof ik dat je niet pas moet beginnen met goed voor jezelf te zorgen als het misloopt, maar dat je best de volgorde mag omdraaien en jezelf op de eerste plaats mag zetten. Als je me toelaat, toon ik je hoe!

FB_IMG_1645035882130.jpg

Waarom

Jongeren meenemen naar buiten, is niet nieuw voor mij. Met in mijn rugzak alle ervaringen van mijn avontuur in Ierland en het Ierse Jeugdwerk, ontdekte ik Jeugdhulpverlening op eigen bodem in vele facetten en doorheen verscheidene werkvormen. Nu exact twintig jaar later brengt deze reis me opnieuw naar diezelfde overtuiging: Think outside!

Door buiten te zijn zet je letterlijk de deur open voor echte ervaringen, wordt het meteen dat beetje uitdagender en voel je de spanning van het avontuur. Je ervaart een gevoel van vrijheid, leert nieuwe zaken kennen en het is erg direct. Het is op het lijf van jongvolwassenen geschreven!

Ik geloof bovendien sterk in de kracht van stilte en rust. Iets wat steeds zeldzamer wordt in onze samenleving.  Waar kan je dit beter vinden dan buiten in de natuur? Door buiten te zijn, je tempo te verlagen en alles op je af te laten komen ontstaat er iets van ontspanning.

bottom of page